17 de febrer del 2017

SORTIDA AL CAMÍ DE L'AUBASTA

Dimarts passat a la tarda, dia 14 de febrer, tots els alumnes i mestres de l'escola Pàmies de Ginestar vam anar al camí de l'Aubasta per penjar deu caixes niu (amb forats de diferent tamany), que havíem muntat a classe de plàstica amb anglès, per tal de protegir els ocells de ribera amb perill d'extinció. Ens van acompanyar el director del Camp d'Aprenentatge de Flix, Josep Albiac, l'ornitòleg Santiago Bateman, i dos membres del Grup local de Natura «Lo Margalló», David Alvarez i Lídia Florenza. Els més petits van anar-hi amb cotxe, els grans, en bicicleta.
Tan aviat van arribar el grup d'educació infantil i el de cicle inicial, l'ornitòleg va col·locar les dues primeres caixes niu mentre els anava explicant com s'havien de posar, en quina direcció, a quina altura... Mentre, els grans jugàvem a la «Peste Alta» per tal de fer temps.
Quan va ser el nostre torn, Santi ens va explicar que les casetes han d'estar orientades cap al sud, o sigui, en direcció al Sol perquè així tindran més temps d'insolació, un aspecte important per poder-hi fer el niu. És adequat també que estiguin al costat del riu i a una altura considerable perquè aquells ocells de ribera que estan en perill d'extinció, estaran protegits. D'aquesta manera evitem que algunes espècies es nodreixin dels ous d'altres ocells. En aquestes casetes hi poden viure: la mallerenga, el pica soques, l'oreneta de ribera, pic verd... Al llarg del camí també vam trobar els cartells dels arbres que vam posar l'any passat, tot i que un parell estaven trencats. Vam aprofitar la sortida per collir molts espàrrecs.
L'experiència va ser molt positiva. Vam aprendre molt sobre els ocells i vam poder gaudir del nostre entorn més proper. La pròxima actuació serà el proper 14 de març, dia dels rius, en què plantarem arbres per tot el camí. Abans d'acabar el curs també hi anirem a veure l'anellament d'alguns ocells. Hi esteu tots convidats!!!

Olga Ramos i Robert A. Faur
Alumnes de Cicle Superior
(cliqueu a la imatge si voleu veure més fotos)



2 comentaris:

  1. Espero poder-hi ser el pròxim día 14 de març per disfrutar d'un altre gran día amb tots els alumnes. Aquets projecte es molt gratificant.

    ResponElimina
  2. Gràcies Lídia i David per la vostra feina!! Per cert, molt ben feta!

    ResponElimina

AU VINGA! DEIXA EL TEU COMENTARI...ENS FARÀS CONTENTS!